Diensten

Team coach & Zelfsturing

Weten wie je bent is een belangrijke voorwaarde voor het maken van keuzes, dat is in je persoonlijke leven en je professie hetzelfde. Weten wie en wat je wilt zijn en daarin keuzes maken kun je doen met behulp van een coach, natuurlijk vanuit het idee dat je steeds meer zelf stuurt.

TEAM
Soms schuurt het in een team of willen jullie stappen maken. Op een ander moment hebben jullie juist de flow te pakken en willen dat vieren. Er zijn verschillende redenen waarom je er soms even een (externe) teamcoach bij wilt hebben om te werken aan samen.
Blijven de resultaten achter? Is er gedoe? Heb je nieuwe collega’s? is er sprake van uitbreiding of juist krimp? 

ZELFSTURING coach
Werkgevers willen medewerkers die zichzelf kunnen sturen en daardoor bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie. 
Werknemers willen plezierig werken en voldoende zichzelf kunnen zijn door
persoonlijke of professionele ontwikkeling (ambitie).
Coaching draagt bij aan beiden en brengt balans op het snijvlak werk – privé.

TRAINING
Kennis is belangrijk als je het goede goed wilt doen, maar met kennis alleen kom je er niet.
Het toepassen van kennis is misschien wel belangrijker, het goede goed doen.
Trainen bestaat daarom uit theorie en oefenen. Onderwerpen die op maat geleverd worden zijn:
– Communicatieve vaardigheden
– Samenwerken aan resultaten
– Klantgericht werken
– Dilemma’s

VERHALEN
Het verhaal van een organisatie verteld veel over het Waarom, Hoe en Wat de organisatie wil brengen. Dit verhaal (opnieuw) vertellen en betekenis geven helpt teams keuzes te maken die passen bij de beoogde doelen en resultaten.
Medewerkers hebben hun eigen verhaal en willen dit verhaal verbinden aan de plek waar zij werken. Dat betekent dat het wil kloppen. Het vertellen van verhalen draagt bij aan het vergroten van verbinding en het herstel van evenwicht.

Door te werken met verschillende werkvormen nodig ik uit jullie of jouw verhaal te vertellen. De verhalen samen te brengen en hiermee ruimte te maken voor keuzemogelijkheden die bijdragen aan Zelfsturing.

Zelfsturing betekent dat je meer individueel leiderschap herkent in relatie tot de beoogde resultaten. Persoonlijk geluk of professioneel werkplezier.