Opstellen met …TeamPlaymobil 

Kinderachtig of grote mensen werk?!

In mijn werk als (team) coach ben ik meer en meer het belang gaan zien van het bewustzijn op eigen patronen. Iedereen heeft eigen patronen en bijbehorende kwaliteiten. Deze hebben direct effect op de dynamiek in relatie met anderen, bijvoorbeeld een team. Hier is nooit een goed of fout aan tenzij het tot grensoverschrijding en agressie leidt. Het bewustzijn op eigen patronen helpt ons leiderschap te nemen op ons gedrag en hierin keuzes te maken die passen bij onze bedoeling of het doel van bijvoorbeeld jullie team. 

Eerder heb ik geschreven dat planmatig resultaatgericht samenwerken voorwaardelijk is voor goede teamontwikkeling en het bereiken van gewenste resultaten. Samendoen doet ertoe als je weet waartoe.
Natuurlijk heb ik dit niet uitgevonden. Anderen gingen mij voor in het bestuderen, beschrijven etc. 
Waar ik wel heel goed in ben geworden is het planmatig werken aan (team) doelen en resultaten combineren met persoonlijke professionele ontwikkeling. Als Toegepast psycholoog met aanvullende opleidingen in systemisch werk heeft mijn ervaring als groepswerker, begeleider, docent/trainer en teamcoach me een schat aan ervaring en handelwijzen gegeven. De meest belangrijke ervaring die ik heb opgedaan: mensen zijn mensen en groepen zijn groepen, verder is er niet eens zo heel veel verschil.

In het systemisch werken met mensen en groepen kun je werken met opstellingen. 
Opstellingen helpen dynamieken zichtbaar te maken en zo in het bewustzijn te brengen. Hier geld dat we de dynamieken welkom heten en zien als een logisch geheel van bewegingen. Bewegingen die meer of minder dienend zijn aan het doel of het gewilde resultaat. Regelmatig word ik juist daar gevraagd waar de dynamiek niet effectief of efficiënt wordt genoemd. Er is gedoe! 

Afhankelijk van de vraag die mij wordt gesteld werk ik steeds vaker met Playmobil en zet ik een door mij ontwikkelde werkwijze in. Met een team van meer dan 2500 poppetjes maken we in een organisatie per team zichtbaar welke dynamiek er dienend aan het doel is. Het zal je niet verbazen dat het in deze werkwijze gaat over patronen, loyaliteiten, kwaliteiten, drijfveren en het innerlijk verlangen van teamleden. Gekoppeld aan de Waarom, het Hoe en Wat van de organisatie fotograferen we aan het eind van iedere sessie het contract en maken teams een stap in hun ontwikkeling. 
Sinds dit jaar is het ook mogelijk individueel aan teamontwikkeling te werken met hulp van TeamPlaymobil. Mijn overtuiging dat de individuele beweging effect heeft in de dynamiek van een team is hiervoor de grondslag.

De afgelopen maanden heb ik met mensen die in verschillende omgevingen aan het werk zijn deze werkwijze beproefd. Het neerzetten van Playmobil- poppetjes draagt bij aan het overzicht en inzicht in het eigen gedrag en dat van anderen. Doordat we werken met een persoonlijke (leer)vraag in relatie tot het werk, het team of het gezin wordt herkenbaar zichtbaar waar de oplossingen liggen en hoe je hierop invloed kunt uitoefenen. 

Onschuldig kinderspeelgoed is op deze manier een krachtig en volwassen instrument geworden. 

Je kunt bij mij en TeamPlaymobil terecht voor teamcoaching, individuele coaching en intervisie.
Voor coaches en trainers bied ik een maal per jaar een workshop en cursus aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s